Ole Mauseth

Billedhugger, tegner og grafiker

Foto: Ole Mauseth

 

 

Ny utstilling!

Fredag 17. mars åpner jeg ny separatutstilling på Oppdal kulturhus! Utstillingen vil i hovedsak bestå av tegninger og trykk, men det vil også bli 3-4 større skulpturer i bronse. Utstillingen åpner kl 17.00 fredag den 17. mars, og vil stå frem til 5. april. Blir selvsagt å treffe på åpningsdagen, men også lørdag den 18. frem til kl 16. Ønsker dere visning, eller har spørsmål, er det bare å ta kontakt på tlf 48110882! Hjertelig velkommen!

Etter Påske flytter jeg inn i nye lokaker på Vetletorget i Oppdal sentrum! Sammen med Galleri Mali, som jeg skal dele lokalet med, vil dette bli et lite kunstnersenter på Oppdal! Håper å kunne være på plass i begynnelsen av mai! Hjertelig velkommen innom for en kunst- eller fjellturprat!

 

Tindesport og friluftsliv

Friluftsliv i forskjellig form har helt fra barndommen hatt stor betydning. I voksen alder har spesielt det "bratte" friluftslivet, med fjellklatring og toppturer, fått større og større betydning. I 2015 laget jeg skulpturen "Tindesport", som var inspirert ut fra klatrepionerene på 1900-tallet (foto på CV-siden). I Påsken drar jeg på en 7-dagers tur til Alpene, for å gå fra Chamonix i Frankriket til Zermatt i Sveits.

Min historie

Min interesse for tegning og fugler startet i veldig ung alder. Ofte var jeg med min mor på jobb, og satt der og tegnet fugler til arbeidsdagen var ferdig. Som 9-åring lærte jeg å preparere fugler, og da jeg var 12, debuterte jeg som naturfotograf med min første artikkel i lokalavisen om tiurleik. Etter at jeg ble voksen, førte en økende interesse for etikk, østlig filosofi og religion til at jeg gikk fra å være preparant og jeger til å bli billedkunstner og vegetarianer. Det ble så klart for meg at dyr har samme spekter av følelser og samme ønske om å leve et lykkelig liv som vi har. Vi kan ikke skape en fredfull verden uten å utvikle forståelse og medfølelse - ikke bare for alle mennesker - men for alle levende skapninger. Dette er også det jeg ønsker å formidle gjennom mine tegninger og skulpturer. Vise skjønnheten og skape et "møte" hvor vi ser oss selv i alt levende.

 

 

Foto: Jørg Brunke

"St. John" (Narsiss)

Skulptur i bronse h. 150 cm

 

Fra boken Narsiss og Gullmunn av Herman Hesse

Kontakt Telefon: +47 481 10 882 Epost: olemauseth@yahoo.no Adresse: Sunndalsveien 752, 7340 Oppdal